Класичний німецький високосмольний сорт хмелю гіркого типу. Науково-дослідний інститут в Галле вивів цей сорт, який став другим за величиною вирощування в регіоні Халлератау.
Дає обволікає терпку гіркоту, і тонкий квітково-фруктовий аромат. Покращує стійкість пива. Використовується в таких сортах пива як Blond Ale, біттер, ІСЕ, Індійський Pilsner, бельгійський ІСЕ, американський ель, Pale Beer, Brown beer, Чорний ель, Pilsner, німецьке пшеничне, Lager.
Total resins 18–20%
Alpha acids 4–5%
Beta acids 7–8%
Cohumulone in the alpha acids 28–32%
Colupulone in the beta acids 48–52%
Essential oil content 0,5–1,0
Myrcene 60–80%
Caryophyllene 5–6%
Farnesene 5–10%
Humulene 12–13%