Чінук

Чінук

Був виведений в 1980 р, і презентований Міністерством сільського господарства США в 1985 р Даний сорт хмелю був отриманий методом схрещування Петхам Голдінг і USDA 63102. Зробив чималий фурор у крафтового пивоварів США.

Чинук містить 12% -14% альфа-кислоти. Володіє інтенсивної гіркотою. Має сильний агресивний аромат цитрусових (грейпфрута) з кілька пряним букетом. Також присутні деякі соснові і трав'яні ноти, що буде більш помітно в свіжої партії пива. Використовується в пивоварінні для додання гіркоти на початку або в середині процесу кип'ятіння. Сорт хмелю Чинук досить популярний в американських сортах пива, таких як American Pale Ale і Indian Pale Ale, Stout, ячмінне пиво.

Total resins 18–20%

Alpha acids 4–5%

Beta acids 7–8%

Cohumulone in the alpha acids 28–32%

Colupulone in the beta acids 48–52%

Essential oil content 0,5–1,0

Myrcene 60–80%

Caryophyllene 5–6%

Farnesene 5–10%

Humulene 12–13%