сорт хмелю пізньостиглий, тип ароматичний, має чисто хмелевой стійкий аромат. Завдяки високому вмісту МІРЦ в ефірному маслі, при використанні так званого «холодного охмеління», пиво, зварене з хмелю сорту Гайдамацький, зазвичай має аромат свіжого хмелю. Серед гірких речовин переважають бета-кислоти, що надає пиву більш ніжну помірну гіркоту. Сорт має високий вміст загальних поліфенолів і Проантоцианидина, які гальмують процеси окислення і старіння в пиві, ніж підливають йому термін зберігання. Даний сорт хмелю може використовуватися пивоварами як для додання гіркоти так і для додання аромату пива. Також може використовуватися в комбінації з іншими сортами. Хмелепродукцію з сорту Гайдамацький у вигляді гранул тип 90 доцільно використовувати для виготовлення пива класу преміум.
Total resins 18–20%
Alpha acids 4–5%
Beta acids 7–8%
Cohumulone in the alpha acids 28–32%
Colupulone in the beta acids 48–52%
Essential oil content 0,5–1,0
Myrcene 60–80%
Caryophyllene 5–6%
Farnesene 5–10%
Humulene 12–13%