Гайдамацький

Гайдамацький

сорт хмелю пізньостиглий, тип ароматичний, має чисто хмелевой стійкий аромат. Завдяки високому вмісту МІРЦ в ефірному маслі, при використанні так званого «холодного охмеління», пиво, зварене з хмелю сорту Гайдамацький, зазвичай має аромат свіжого хмелю. Серед гірких речовин переважають бета-кислоти, що надає пиву більш ніжну помірну гіркоту. Сорт має високий вміст загальних поліфенолів і Проантоцианидина, які гальмують процеси окислення і старіння в пиві, ніж підливають йому термін зберігання. Даний сорт хмелю може використовуватися пивоварами як для додання гіркоти так і для додання аромату пива. Також може використовуватися в комбінації з іншими сортами. Хмелепродукцію з сорту Гайдамацький у вигляді гранул тип 90 доцільно використовувати для виготовлення пива класу преміум.

Total resins 18–20%

Alpha acids 4–5%

Beta acids 7–8%

Cohumulone in the alpha acids 28–32%

Colupulone in the beta acids 48–52%

Essential oil content 0,5–1,0

Myrcene 60–80%

Caryophyllene 5–6%

Farnesene 5–10%

Humulene 12–13%