Національний

Національний

Сорт хмелю ароматичного типу, серед українських сортів має найнижчий вміст когумулона в складі альфа - кислот. Має приємну гіркоту. Може бути використаний як для гіркоти, так і для додання аромату в процесі варіння пива. При додаванні даного хмелю, в кінці варіння надає напою пряний аромат спецій. Хтось може відчути легкі відтінки лаванди і імбиру. Застосовується у всіх видах пива: в таборі, але може бути застосовний і в різних елях.

Total resins 18–20%

Alpha acids 4–5%

Beta acids 7–8%

Cohumulone in the alpha acids 28–32%

Colupulone in the beta acids 48–52%

Essential oil content 0,5–1,0

Myrcene 60–80%

Caryophyllene 5–6%

Farnesene 5–10%

Humulene 12–13%