Промінь

Промінь

За загальноприйнятим міжнародним оцінками даний сорт хмелю можна віднести до гірко-ароматичного високосмольному типу хмелю з співвідношенням кислот бета до Альфи 0,5-0,6, що характеризує його як сорт гіркого типу. Однак невисокий вміст когумулона в складі альфа - кислот, наявність Фарнезе в ефірному маслі і співвідношення гумулен до каріофілену більше 3 - характерно для ароматичних сортів хмелю. Використовується як хміль подвійного призначення, як для гіркоти, так і для аромату і надає пиву приємну благородну гіркоту. Аромат можна охарактеризувати як пряно - квітковий з солодким фруктовим тоном.

Total resins 18–20%

Alpha acids 4–5%

Beta acids 7–8%

Cohumulone in the alpha acids 28–32%

Colupulone in the beta acids 48–52%

Essential oil content 0,5–1,0

Myrcene 60–80%

Caryophyllene 5–6%

Farnesene 5–10%

Humulene 12–13%