Теттнангер

Теттнангер

Традиційна німецька форма тонко-ароматичного хмелю. Сорт з групи Saaz, поряд з жатецького і Клоном 18. Має хорошу стійкість до хвороб. Теттнангер є благородним сортом через його аромату і високий вміст когумулона в складі альфа - кислот. Має високі пивоварні властивості і вважається хмелем подвійного призначення, використовується як для додання гіркоти, так і для аромату. Відрізняється високим вмістом Фарнезе в складі ефірної олії, аж до 34%, що є одним з найвищих показників з усіх сортів. Має м'який і приємний аромат, зі збалансованими ароматами квітів і трохи пряним чистим і гоструватим смаком.

Використовується в таких типах пива: BelgianstyleAles, світле бочкове, Lager, пшеничне.

Total resins 18–20%

Alpha acids 4–5%

Beta acids 7–8%

Cohumulone in the alpha acids 28–32%

Colupulone in the beta acids 48–52%

Essential oil content 0,5–1,0

Myrcene 60–80%

Caryophyllene 5–6%

Farnesene 5–10%

Humulene 12–13%