Відмінні риси Українського хмелю.

Культура хмелю в Україні вирощується з другої половини 19 століття, коли переселенці Чехії в 1866 році заклали перші товарні хмільники у Волинській губернії. Родючі чорноземні ґрунти України, в умовах достатнього зволоження, виявилися досить сприятливими для вирощування хмелю, що обумовлювало його відмінні технологічні якості.

Культура хмелю в Україні вирощується з другої половини 19 століття, коли переселенці Чехії в 1866 році заклали перші товарні хмільники у Волинській губернії. Родючі чорноземні ґрунти України, в умовах достатнього зволоження, виявилися досить сприятливими для вирощування хмелю, що обумовлювало його відмінні технологічні якості.

ТОВ «ХМІЛЬ УКРАЇНИ» вирощує більше 20 сортів хмелю як української, так і зарубіжної селекції, виходячи з потреб ринку. У тому числі сім сортів - німецької селекції (Шпальтер Селект, Магнум, і інші) і два сорти - американської селекції, (Каскад і Чинук),

посадковий матеріал яких був закуплений в елітному розпліднику «Ейкельман», Німеччина.

Відмінною сортовою особливістю хмелю української селекції, є високий вміст фарнезену в складі ефірної олії, що надає яскраво виражений хмільний аромат, пряний, з трав'янистим, квітково-фруктовим відтінком, і нотками нектару.

Найбільш розповсюджені сорти хмелю, що набули широкогозастосування в пивоварінні, такі як Клон -18 і Злато Полісся по суті є клонами Жатецького хмелю, про що свідчать їх біохімічні показники.

Інші, не менш популярні українські сорти хмелю, такі як Заграва, Слов'янка були виведені на основі чеських материнських форм хмелю, за спільною селекційною програмою з Інститутом хмелярства в місті Жатець, Чехія, за часів СРСР. 

ТОВ «ХМІЛЬ УКРАЇНИ» має замкнутий процес виробництва від вирощування до переробки хмелю в гранули тип 90, застосовуючи новітні технології. Підприємство сертифіковане за системою ISO 22000: 2018.

Більш детально ознайомитися з сортами селекції українського хмелю ви маєте можливість в нашому каталозі.